Zájezdy dle kategorie
Zájezd:
Nejžádanější města

O nás

Na našich webových stránkách www.zajezdy-do.cz najdete množství různých zájezdů do různorodých destinací celého světa. Jsou zde zájezdy několika renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří (CK Mayer&Crocus, CK Trumf, CK Amitours, CK KTour a dalších), které pořádají podrobné poznávací zájezdy nejen po Evropě, pobytové zájezdy s výlety, pobytové zájezdy s výlety z termálních lázní, zájezdy s lehkou pěší turistikou a krátkodobé poznávací zájezdy. Mezi těmito zájezdy můžete najít také zájezdy do vzdálených zemí a exotických destinací. Mezi nejoblíbenější patří zájezdy do ChorvatskaFrancie, Itálie, Německa (vč.velmi pohostinné spolkové země Bavorsko), Portugalska (vč. květinového ostrova Madeira), Velké Británie, Turecka, Řecka (vč. bájného ostrova Kréta), Rakouska (vč. císařské Vídně a pěší alpské turistiky), Švýcarska, Spojených států amerických, skandinávských zemí (např.Norska, Finska) a na Island.

Naše zájezdy též můžete zakoupit u řady našich provizních prodejců (např. CA Trend Příbram)

Petrohrad - bílé noci, Stockholm, Helsinky

Zájezd Vás zavede nejen do Petrohradu a letních carských rezidencí Petrodvorce a Carskoje Selo, ale navštívíte i švédskou a finskou metropoli Stockholm a Helsinky.

Program

  1. Den: Odjezd v dopoledních hodinách. Cesta přes SRN na trajekt do Dánska.
  2. Den: Po připlutí do Dánska přejezd do švédského STOCKHOLMU. Celodenní prohlídka města zvaného „Benátky severu“. Navštívíme historické centrum hlavního města Švédska (radnice, parlament, kostel Riddarholmkirkan, královský zámek, katedrála) a poplujeme vyhlídkovou lodí po zálivu. Prohlídku zakončíme návštěvou muzea historické lodi Vasa, která byla vyzdvižena z moře 300 let po jejím potopení. Večerní trajekt do Finska s ubytováním v kajutách.
  3. Den: Snídaně na lodi. Vylodění ve finském Turku. Cesta jižním Finskem okolo Helsinek do Ruska. Průjezd ruskou hranicí a v podvečer příjezd do Petrohradu . Ubytování v hotelu, večeře a nocleh.
  4. Den: Snídaně. Polodenní výjezd z Petrohradu – po stopách carů. Prohlídka rezidence v blízkosti Petrohradu – PETRODVORCE , letního carského sídla. Krásný park s fontánami po vzoru versailleských zahrad a pavilonů. Hlavní atrakcí komplexu je Velká kaskáda. Návrat zpět do PETROHRADU . Za carskou historií se vydáme do Petropavlovské pevnosti. Navštívíme mj. Petropavlovskou katedrálu, chrám sv. Izáka , chrám Vzkříšení páně. Návrat na večeři. Fakultativní noční výlet do krásně osvíceného centra města – můžete zažít na vlastní kůži slavné otvírání petrohradských mostů na Něvě. Návrat do hotelu na nocleh.
  5. Den: Snídaně. Polodenní výlet z Petrohradu do nedalekého města PUŠKIN, ve kterém navštívíme letní carskou rezidenci CARSKOJE SELO , tzv. Kateřinský palác, kde se nachází legendami opředená Jantarová komnata, která je nazývána „osmým divem světa“. Návrat zpět do PETROHRADU . Zastávka u Smolného kláštera, který nechala postavit dcera cara Petra Velikého. Prohlídka exteriéru Smolné katedrály, jejíž věž ční do výšky 94 m. Zastávka u Finského nádraží, kam se v dubnu 1917 vrátil V. I. Lenin z exilu a kde má dodnes svůj památník. Návrat na večeři a nocleh.
  6. Den: Snídaně. Celodenní prohlídka PETROHRADU , který se rozkládá na více než 40 ostrovech spojených 300 mosty. Návštěva Ermitáže, jejíž součástí je slavný Zimní palác. V podvečer procházka po tepně města, Něvském prospektu ke Kazaňskému chrámu, který nechal postavit car Pavel podle chrámu sv. Petra v Římě. V interiéru se můžeme poklonit veleslavné ikoně Panny Marie Kazaňské. Večerní projížďka lodí centrem Petrohradu, při níž budeme obdivovat nádherné klasicistní paláce na jejich březích. Večer odjezd do Finska.
  7. Den: Překročení ruské hranice do Finska, přejezd do hlavního města Finska, HELSINEK (Senátní náměstí, prezidentský palác, radnice, bílý dóm, Uspenská katedrála aj.). Zastavíme se na nábřeží na unikátním rybím a ovocném trhu. Projížďka lodí až k pevnosti Suomenlinna (UNESCO). Navštívíme také největší památku Helsinek – Skalní chrám, dále olympijský stadion. Ve večerních hodinách přejezd do přístavu v Helsinkách nebo Turku, ubytování se v kajutách na lodi a noční trajekt do Stockholmu.
  8. Den: V ranních hodinách snídaně na trajektu a vylodění ve Stockholmu. Průjezd Švédskem do Dánska a na trajekt do Rostocku.
  9. Den: Po vylodění v přístavu v Rostocku přejezd SRN. Návrat zpět do ČR v ranních hodinách.

Ubytovnání

Hotel

Doprava

Autobusem

Strava

Snídaně

Termíny

DatumDélkaCena od
29. 5. - 6. 6.9 dní13 990,- KčVíce o ceně
Dospělí13 990,-
1. 6. - 9. 6.9 dní13 990,- KčVíce o ceně
Dospělí13 990,-
10. 8. - 18. 8.9 dní13 990,- KčVíce o ceně
Dospělí13 990,-
Neváhejte a objednejte ještě dnes! Objednat zájezd

Cena zahrnuje

  • 5x snídani
  • 3x večeři
  • 5x ubytování (2x v kajutách na lodi, 3x v hotelu v Petrohradu)
  • průvodce
  • dopravu klimatizovaným autobusem
  • pojištění léčebných výloh a storna

Fakultativně

  • 1/1 pokoj (omezený počet, na vyžádání v CK)
  • návštěva Carského Sela s Jantarovou komnatou a Petrodvorce (palác + zahrady) - nutno rezervovat již při zakoupení zájezdu (rezervaci ale ruský partner potvrdí až 14 dní předem, nebude-li, bude klientovi částka obratem vrácena)
  • V případě jakékoliv změny Vás budeme obratem informovat (např. bude-li vízum opět zpoplatněno apod.).
  • vízum do Ruska - od října 2019 je možné si vyřídit na http://electronic-visa.kdmid.ru pro Petrohradskou oblast elektronická víza indiv. Tato víza jsou zdarma. Za poplatek 150 Kč/os. vyřídí víza CK. Potřebné info obdržíte 1 měsíc před odjezdem.

Rychlý kontakt

CK Mayer + Crocus s.r.o.

Email: ckmayer@iol.cz

Tel: 241 432 483

Méně možností

Filtr - vyberte si zájezd dle vašich kritérií

Země Typ zájezdu Měsíc Typ dopravy
Ubytování Strava Pouze LAST MINUTE?