Zájezdy dle kategorie
Zájezd:
Nejžádanější města

O nás

Na našich webových stránkách www.zajezdy-do.cz najdete množství různých zájezdů do různorodých destinací celého světa. Jsou zde zájezdy několika renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří (CK Mayer&Crocus, CK Trumf, CK Amitours, CK KTour a dalších), které pořádají podrobné poznávací zájezdy nejen po Evropě, pobytové zájezdy s výlety, pobytové zájezdy s výlety z termálních lázní, zájezdy s lehkou pěší turistikou a krátkodobé poznávací zájezdy. Mezi těmito zájezdy můžete najít také zájezdy do vzdálených zemí a exotických destinací. Mezi nejoblíbenější patří zájezdy do ChorvatskaFrancie, Itálie, Německa (vč.velmi pohostinné spolkové země Bavorsko), Portugalska (vč. květinového ostrova Madeira), Velké Británie, Turecka, Řecka (vč. bájného ostrova Kréta), Rakouska (vč. císařské Vídně a pěší alpské turistiky), Švýcarska, Spojených států amerických, skandinávských zemí (např.Norska, Finska) a na Island.

Naše zájezdy též můžete zakoupit u řady našich provizních prodejců (např. CA Trend Příbram)

Perly Kanárských ostrovů - La Gomera a La Palma

Patří rozlohou k těm menším Kanárským ostrovům, které zatím zůstávají stranou masové turistiky. Oba jsou ideálním cílem pro turisty, kteří obdivují nedotčenou přírodu. Najdou tu nejen magický svět sopek a barevných skal vulkanického původu, ale i hluboké soutěsky, prudké strže, holé vrcholky s nádhernými výhledy i původní mlžné pralesy. La Gomera, druhý nejmenší z Kanárských ostrovů, je vyhledávaný pro svou divokou přírodu s bujnou vegetací. Pustý, sopečný, suchý jih se mění na severu v zelenou krajinu s úrodnými údolími, kde nechybí ani banánová políčka a palmové háje. Národní park ve středu ostrova se pyšní unikátním, téměř neproniknutelným vavřínovým pralesem. La Palma je nejzelenější z ostrovů. Na jihu uvidíte typickou suchou sopečnou krajinu a na severu je ostrov pokryt borovicovými a vavřínovými lesy. Centru ostrova vévodí mohutná kaldera s obvodem 28 km, jejíž stěny dosahují výšky 2000 m. Nechybí tu hluboké kaňony, propasti a vodopády. Oba ostrovy jsou protkány hustou sítí stezek pro pěší turistiku. Průměrná roční teplota se pohybuje okolo 20°C. Pro svoji členitost a úžasnou rozmanitost krajiny s nezkaženou přírodou jsou ostrovy opravdovým rájem pěších turistů.

Program

  1. Den: Odlet z ČR na ostrov TENERIFE , trajekt na ostrov LA GOMERA , ubytování. Půldenní lehká turistika v srdci NP GARAJONAY, návrat do hotelu.
  2. Den: Přejezd na severovýchod ostrova do městečka AGULO, výstup stezkou ve skalní stěně s nádhernými pohledy na městečko, ostrov Tenerife s nejvyšší horou El Teide a do údolí, odtud překvapující červenou krajinou k návštěvnickému centru s malou botanickou zahradou. Sestup do Agula typickou krajinou s hlubokými soutěskami a bohatou flórou - euforbie, palmy, terasovitá políčka. Prohlídka AGULA, typického kanárského městečka s úzkými kamennými uličkami a tradiční architekturou. Návrat do hotelu, možnost koupání.
  3. Den: Přejezd do NP GARAJONAY, zapsaného v r. 1986 do seznamu UNESCO. Výstup na nejvyšší horu GARAJONAY (1487 m), odtud sestup unikátním vavřínovým pralesem ke kapli Panny Marie z Lourdes a osadě El Cedro s restaurací, kde připravují výborné kanárské speciality. Možné prodloužení k nejvyššímu vodopádu na ostrově, Salto d´Agua. Návrat do hotelu, koupání.
  4. Den: Přejezd do krásného údolí VALLERHERMOSO na západním pobřeží, geologicky nejstarší části ostrova. Okružní túra stoupajícími stezkami zelenou soutěskou mezi terasovitými políčky, později divokou krajinou ke kapli Santa Clara s nádhernými výhledy na divoké pobřeží i sousední ostrov La Palmu . Po horském hřebeni až k vyhlídce BUENAVISTA, sestup do údolí Vallerhermoso blízko kamenité pláže. Po večeři trajektem na ostrov LA PALMU , ubytování.
  5. Den: Přejezd na severní část ostrova La Palma do ZANZY, zastávka v muzeu pod širým nebem s kresbami na skalách původních obyvatel Gaunčů. Pohádkovým lesem sestup do soutěsky. Cesta pokračuje otevřenější soutěskou na tzv. Královskou cestu po pobřeží s výhledy na skaliska bičovaná mořem do malebné vesničky EL TABLADA. Zpět do hotelu, možnost koupání.
  6. Den: Přejezd k turistickému středisku EL PILAR, odtud tzv. cestou sopek přechod přes hřeben CUMBRE VIEJA s panoramatickými výhledy na východní i západní pobřeží. Jedná se o jednu z nejkrásnějších tras na ostrově. Ve FUENCALIENTE fakultativně ochutnávka vína. Přejezd do hotelu, možnost koupání v moři.
  7. Den: Přejezd na nejvyšší bod ostrova, ROQUE DE LOS MUCHACHOS (2 426 m). Vyhlídky do hlubokých, dech beroucích soutěsek. Po okraji kaldery okolo astronomických observatoří s pohledy na neobvyklé skalní formace a do prudkých strží přes vyhlídku DEGOLLADA DES FRANCESES na PICO DELLA CRUZ a z posledního vrcholu PICO DELLA NIEVE sestup na parkoviště.
  8. Den: Odjezd trajektem nebo přelet na TENERIFE , odlet do ČR.

Ubytovnání

Apartmán

Doprava

Letecky

Strava

Polopenze

Termíny

DatumDélkaCena od
9. 4. - 16. 4.8 dní39 990,- KčVíce o ceně
Dospělí39 990,-
Neváhejte a objednejte ještě dnes! Objednat zájezd

Cena zahrnuje

  • průvodce
  • pobytová taxa
  • 7x ubytování s polopenzí v apartmánu nebo hotelu
  • půjčovné mikrobusu
  • místní doprava dle programu
  • 1x trajekt nebo přelet La Palma - Tenerife (v závislosti na letovém / jízdním řádu)
  • transfery z / na letiště
  • 2x trajekt dle programu
  • letenka vč. letištních tax a poplatků
  • pojištění léčebných výloh a storna do 15 000 Kč

Fakultativně

  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení
  • připojištění vyššího storna do 40 000 Kč

Rychlý kontakt

CK Mayer + Crocus s.r.o.

Email: ckmayer@iol.cz

Tel: 241 432 483

Méně možností

Filtr - vyberte si zájezd dle vašich kritérií

Země Typ zájezdu Měsíc Typ dopravy
Ubytování Strava Pouze LAST MINUTE?