Zájezdy dle kategorie
Zájezd:
Nejžádanější města

O nás

Na našich webových stránkách www.zajezdy-do.cz najdete množství různých zájezdů do různorodých destinací celého světa. Jsou zde zájezdy několika renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří (CK Mayer&Crocus, CK Trumf, CK Amitours, CK KTour a dalších), které pořádají podrobné poznávací zájezdy nejen po Evropě, pobytové zájezdy s výlety, pobytové zájezdy s výlety z termálních lázní, zájezdy s lehkou pěší turistikou a krátkodobé poznávací zájezdy. Mezi těmito zájezdy můžete najít také zájezdy do vzdálených zemí a exotických destinací. Mezi nejoblíbenější patří zájezdy do ChorvatskaFrancie, Itálie, Německa (vč.velmi pohostinné spolkové země Bavorsko), Portugalska (vč. květinového ostrova Madeira), Velké Británie, Turecka, Řecka (vč. bájného ostrova Kréta), Rakouska (vč. císařské Vídně a pěší alpské turistiky), Švýcarska, Spojených států amerických, skandinávských zemí (např.Norska, Finska) a na Island.

Naše zájezdy též můžete zakoupit u řady našich provizních prodejců (např. CA Trend Příbram)

Nejkrásnější místa Norska - autobusem

Romantické přírodní scenérie, fjordy zařezávající se stovky kilometrů hluboko do vnitrozemí, kouzelné vodopády, vstřícnost seveřanů v zemi půlnočního slunce, vlast Vikingů, zdánlivě nedostupné ledovce, nádherné souostroví Lofoty a Vesterály zvedající se přímo z divokých vln Atlantiku do mnohasetmetrových výšek, to je naše pozvánka do Skandinávie.

Program

  1. Den: V dopoledních hod. odjezd z ČR. Večer nalodění na trajekt a noční plavba do švédského Trelleborgu.
  2. Den: Podél západního pobřeží Švédska, malebný přístav FJÄLLBACKA, náměstí s bustou švédské herečky Ingrid Bergmanové, procházka a pohled z výšiny VETTERBERGET - moře poseté desítkami malých ostrůvků Skärgarden, pokračujeme na sever, OSLO , průjezd městem, Hollmenkollen - krásné výhledy na město, ubytování v Oslu.
  3. Den: Dopoledne OSLO , park Frogner se sochami G. Vigelanda, poloostrov Bygdoy, známá muzea Fram, Kon-Tiki a Muzeum Vikingských lodí. Odjezd do centra a prohlídka města. Odpoledne přejezd do GEILO, nejvýznamnější centrum zimních sportů, ubytování.
  4. Den: Odjezd do vesničky BORGUND, kde se nachází jeden z nejstarších a nejzachovalejších vikingských sloupcových kostelů zvaných Stavkirke, přejezd nejdelším norským tunelem přístavního městečka Flam na konci Aurlandsfjordu, prohlídka a lehká turistika v ústí fjordu. Pokračujeme k ledovci JOSTEDALSBREEN resp. k jeho splazu BRIKSDALSBREEN, středně náročná procházka cca 2-3 hod., odjezd na ubytování.
  5. Den: Zlatá cesta severu a srdce norských fjordů. Výjezd na vyhlídku DALSNIBBA (1476 m), GEIRANGERFJORD (UNESCO) s typicky zářivě zelenou barvou. Vyjedeme ORLÍ CESTOU , zastávky na vyhlídce, trajektem přejedeme Norddalsfjord a pokračujeme CESTOU TROLLŮ -Trollstigveien , která 11 serpentinami překonává výškový rozdíl téměř 800 m, krásné horské scenérie, ubytování v údolí Sterdalen.
  6. Den: Pověstná převislá STĚNA TROLLŮ - Trolltindam, krásným a divokým údolím ROMSDALEN přes Dombas do královského TRONDHEIMU , historické centrum města, katedrála severu Nidarosdomen, pevnost Kristiansten aj., noční přejezd k Severnímu polárnímu kruhu.
  7. Den: Ráno překročíme Severní polární kruh, zastávka u info centra Polarsirkelsentret, obchody se suvenýry a pošta, odkud je možné poslat pozdravy, dále SALTSTRAUMEN, za příznivých podmínek lze vidět malström - přírodní fenomén, vířící voda, slapové proudy, kdy se jeden fjord vlévá do druhého. Cesta do BODO , hl. města provincie Nordland , s krásnou polohou u Saltfjordu, plavba na Lofoty , úchvatné pohledy - hory se zvedají přímo z moře. Večer ubytování.
  8. Den: SOUOSTROVÍ LOFOTY a turistika, nejzajímavější místa, siluety lofotských hor, REINE, vyhlášené nejkrásnějším místem Norska, náročnější pěší túra nad městečko, výjimečný panoramatický výhled na lagunu a ostrůvky, pro ostatní např. lehčí turistika v okolí Reine, přejezd do městečka A, na závěr slavná rybářská vesnice NUSSFJORD (UNESCO) s muzeem lovu tresek, návrat na ubytování.
  9. Den: Lehká pěší turistika na souostroví LOFOTY , v obci VIKTEM fakult. návštěva místní sklárny, přejezd k muzeu Vikingů, které přibližuje dobu okolo roku 1120, romantický rybářský přístav HENNINGSVAR, “Benátky Lofot”, úchvatná krajina, ubytování.
  10. Den: Krátká prohlídka města SVOLVAER , uvidíme jeden ze symbolů města Svolvaergeita (Svolvaerský kozel), dvourohá hora tyčící se nad městem. SOUOSTROVÍ VESTERALEN , cestou fotostopy a příjezd do nejsevernějšího bodu naší cesty do NARVIKU, prohlídka, výjezd lanovkou na FAGERNESFJELL. Ubytování.
  11. Den: Delší zpáteční cesta vč. trajektu k NP SVARTISEN, se stejnojmenným ledovcem SVARTISEN, druhým největším v Norsku, cesta lodí a pěší náročnější túra k ledovcovému splazu, variant. lehčí turistika v okolí jezera. Přejezd na ubytování do oblasti města MO I RANA, ne břehu Ranafjordu.
  12. Den: Časně ráno vyjedeme, po poledni zastávka u největšího švédského VODOPÁDU TÄNNFORSEN (tzv. švédská Niagara), pokračujeme do městečka ÖSTERSUND na březích populárního švédského ledovcového JEZERA STORSJÖN, ubytování, odpočinek. Variantně lehčí individuální turistika v místě ubytování.
  13. Den: Kouzelná příroda NP HAMRA, přírodní rezervace, cestou krátké zastávky a fotopauzy, GRONKLITT, největší medvědí park Evropy Björnpark, příjezd do “srdce Švédska” k JEZERU SILJAN, oblast Dalarna, tradiční červené domky, ubytování.
  14. Den: Hlavní město Švédska STOCKHOLM, město na 14 ostrovech s dlouhou historií, prohlídka hl. pamětihodností, návštěva muzeua Vassa, projížďka lodí stockholmským přístavem. Noční přejezd Švédskem.
  15. Den: Ráno přejezd Öresundského mostu, krátká plavba Baltským mořem. Návrat do ČR odpoledne.

Ubytovnání

Chata

Doprava

Autobusem

Strava

Vlastní

Termíny

DatumDélkaCena od
14. 7. - 28. 7.15 dní24 990,- KčVíce o ceně
Dospělí24 990,-
Neváhejte a objednejte ještě dnes! Objednat zájezd

Cena zahrnuje

  • průvodce
  • 3x snídani
  • trajekt na Lofoty a vnitrostátní trajekty
  • 11x ubytování v hostelech/chatkách/apartmánech - vícelůžkové pokoje - převážně 4lůžkové, ve většině možnost vaření
  • trajekty Rostock – Trelleborg, Gedser – Rostock
  • dopravu lux. klimatizovaným busem

Cena nezahrnuje

  • ložní prádlo je v Norsku a Švédsku poměrně drahé cca 80 – 100 NOK/SEK os/den - platba na místě, doporučujeme mít s sebou vlastní povlečení nebo spací pytel

Fakultativně

  • 1/1 pokoj není možný, liché osoby jsou doobsazeny
  • lůžko ve 4lůžkové kabině na trajektu Rostock – Trelleborg – pouze na vyžádání
  • pojištění léč. výloh a storna do 40 000 Kč

Rychlý kontakt

CK Mayer + Crocus s.r.o.

Email: ckmayer@iol.cz

Tel: 241 432 483

Méně možností

Filtr - vyberte si zájezd dle vašich kritérií

Země Typ zájezdu Měsíc Typ dopravy
Ubytování Strava Pouze LAST MINUTE?