Zájezdy dle kategorie
Zájezd:
Nejžádanější města

O nás

Na našich webových stránkách www.zajezdy-do.cz najdete množství různých zájezdů do různorodých destinací celého světa. Jsou zde zájezdy několika renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří (CK Mayer&Crocus, CK Trumf, CK Amitours, CK KTour a dalších), které pořádají podrobné poznávací zájezdy nejen po Evropě, pobytové zájezdy s výlety, pobytové zájezdy s výlety z termálních lázní, zájezdy s lehkou pěší turistikou a krátkodobé poznávací zájezdy. Mezi těmito zájezdy můžete najít také zájezdy do vzdálených zemí a exotických destinací. Mezi nejoblíbenější patří zájezdy do ChorvatskaFrancie, Itálie, Německa (vč.velmi pohostinné spolkové země Bavorsko), Portugalska (vč. květinového ostrova Madeira), Velké Británie, Turecka, Řecka (vč. bájného ostrova Kréta), Rakouska (vč. císařské Vídně a pěší alpské turistiky), Švýcarska, Spojených států amerických, skandinávských zemí (např.Norska, Finska) a na Island.

Naše zájezdy též můžete zakoupit u řady našich provizních prodejců (např. CA Trend Příbram)

Normandie a výlet na ostrov Jersey

Navštívíme turisticky nejatraktivnější místa Normandie, zemi, jejíž kulturní bohatství je výjimečné a o tom nás přesvědčí města jako Rouen, Caen. Čeká nás pestrá krajina Alabastrového pobřeží s útesy a malebnými přístavy. Budeme ohromeni kouzlem Mont-Saint-Michel. Největší události světové historie z 6. června 1944 si připomeneme na plážích Normandie. I pro milovníky dobrého jídla je Normandie správnou gurmánskou destinací, ochutnáme místní speciality i ústřice v Cancale.

Program

  1. Den: Odjezd v podvečerních hodinách z ČR.
  2. Den: Dopoledne příjezd na sever Francie do GIVERNY , prohlídka DOMU A ZAHRADY CLAUDA MONETA, nám známé především její japonskou částí s leknínovým jezírkem. Zde Monet maloval svou sérii Lekníny nebo Japonský most. Sérii Leknínů dnes můžeme vidět v pařížském muzeu Orangerie. Starobylý ROUEN , historický střed města s hrázděnými domy, Vieux Marché (místo upálení Johanky z Arku), katedrála Notre-Dame, zachycena na mnoha Monetových obrazech, justiční palác, orloj. Ubytování, možnost večerní procházky.
  3. Den: Oblast Horní Normandie – Alabastrové pobřeží. Přímořské městečko FÉCAMP, jehož kořeny sahají až do římské doby, destilační závod a muzeum „benediktinky“, gotický kostel sv. Štěpána. Skalní oblouky a městečko ÉTRETAT , procházka na FALAISE D’AVAL, bílé útesy nad mořem vysoké až 70 m. Přes futuristicky řešený most PONT DE NORMANDIE, dojedeme do HONFLEURU , jednoho z nejstarších a nejzachovalejších měst Normandie , oblíbené místo umělců, hrázděné domy, historický přístav. Večerní CAEN , město Viléma Dobyvatele, ubytování.
  4. Den: Ráno historické centrum CAEN s hrázděnými domy, Mužský a ženský klášter, hrad nad řekou Orne. Pokračujeme k břehům Atlantiku do ARROMANCHES, pláže vylodění, bitva o Normandii za 2. svět. války, pozůstatky přístavu Mulberry, návštěva Muzea vylodění. Zastávka u německé dělostřelecké baterie u města LONGUES-SUR-MER, která byla součástí opevnění Atlantického valu, americký hřbitov v COLLEVILLE-SUR-MER a nejznámější pláž vylodění OMAHA BEACH.
  5. Den: Gotický klenot Francie klášter MONT-ST-MICHEL (UNESCO), staré opatství „na ostrově” ve stejnojmenném zálivu. Návštěva rybářského městečka CANCALE , právě v tomto přístavu můžeme ochutnat ploché ústřice, nejproslavenější ve Francii. Ubytování v opevněném městě korzárů ST-MALO, prohlídka Starého města, hradby zbudované vojenským architektem Vaubanem, katedrála St. Vincent.
  6. Den: Fakult. lodní výlet na britský ostrov JERSEY, největší z Normanských ostrovů, nedotčená krajina a nevšední historie. Vylodění v ST. HELIER, hl. město s viktoriánským koloritem, jachetní přístav, náměstí Royal Square, hrad Elizabeth Castle na skalnatém ostrůvku, ale i příležitost k levnému nakupování nebo možnost polodenního autobusového výletu kolem ostrova se zastávkami podél pobřeží (cca 20 ₤), variantně individuální volno v ST-MALO, koupání, prohlídka města. Návrat ve večerních hodinách na ubytování do St-Malo.
  7. Den: Ráno odjezd do PAŘÍŽE , prohlídka významných pamětihodností města - Latinská čtvrť, La-Cité, katedrála Notre-Dame, Eiffelova věž aj. variant. možnost návštěvy muzeí (Louvre, Orsay...). Fakult. večerní projížďka lodí po Seině, s úžasným pohledem na pařížské památky, večerní město. Odjezd v pozdních hodinách.
  8. Den: Návrat do ČR v dopoledních hodinách.

Ubytovnání

Hotel

Doprava

Autobusem

Strava

Snídaně

Termíny

DatumDélkaCena od
11. 7. - 18. 7.8 dní11 990,- KčVíce o ceně
Dospělí11 990,-
Neváhejte a objednejte ještě dnes! Objednat zájezd

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x snídani
  • průvodce
  • pobytová taxa

Fakultativně

  • výlet na ostrov Jersey
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení
  • autobusový výlet kolem ostrova Jersey (doporučujeme) - nutná rezervace v CK nejpozději měsíc před odjezdem, platba na místě cca 20 liber

Rychlý kontakt

CK Mayer + Crocus s.r.o.

Email: ckmayer@iol.cz

Tel: 241 432 483

Méně možností

Filtr - vyberte si zájezd dle vašich kritérií

Země Typ zájezdu Měsíc Typ dopravy
Ubytování Strava Pouze LAST MINUTE?