Zájezdy dle kategorie
Zájezd:
Nejžádanější města

O nás

Na našich webových stránkách www.zajezdy-do.cz najdete množství různých zájezdů do různorodých destinací celého světa. Jsou zde zájezdy několika renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří (CK Mayer&Crocus, CK Trumf, CK Amitours, CK KTour a dalších), které pořádají podrobné poznávací zájezdy nejen po Evropě, pobytové zájezdy s výlety, pobytové zájezdy s výlety z termálních lázní, zájezdy s lehkou pěší turistikou a krátkodobé poznávací zájezdy. Mezi těmito zájezdy můžete najít také zájezdy do vzdálených zemí a exotických destinací. Mezi nejoblíbenější patří zájezdy do ChorvatskaFrancie, Itálie, Německa (vč.velmi pohostinné spolkové země Bavorsko), Portugalska (vč. květinového ostrova Madeira), Velké Británie, Turecka, Řecka (vč. bájného ostrova Kréta), Rakouska (vč. císařské Vídně a pěší alpské turistiky), Švýcarska, Spojených států amerických, skandinávských zemí (např.Norska, Finska) a na Island.

Naše zájezdy též můžete zakoupit u řady našich provizních prodejců (např. CA Trend Příbram)

Apulie a Kalábrie - s možností výletu na Stromboli

Náš podrobný poznávací zájezd míří do jižní Itálie, do oblasti Kalábrie a Apulie. Uvidíte slavná kamenná obydlí trulli v Alberobellu i barokní město Lecce, přírodně velmi zajímavá a krásná místa na podpatku italské boty - na poloostrově Salento, řecké památky v Metapontiu a Paestu a mnoho dalšího. Podniknout můžete také výlet na vulkanický ostrov Stromboli s činnou sopkou, kde po setmění můžete z lodi pozorovat sopečné erupce.

Program

  1. Den: Odjezd v poledních hodinách z ČR do Itálie.
  2. Den: Ráno příjezd do BARI , metropole Apulie . Fakultativní výlet za památkami v okolí Bari: hrad Castel del Monte (UNESCO) a do města Matera (UNESCO), výjimečná jeskynní obydlí ve čtvrti Sassi (kamenné domy a kostely vytesané v jeskyních a na útesech). Odjezd na ubytování do oblasti Alberobella .
  3. Den: Prohlídka ALBEROBELLA (UNESCO), pohádkového města s více než 1400 trulli, bílých kónických staveb. Barokní město LECCE , jedinečná architektura, bazilika Santa Croce, římské památky. OTRANTO (UNESCO), malebné historické centrum, které svírají středověké hradby. Možnost koupání v Jaderském moři nebo procházky k bauxitovému jezírku. Večer příjezd na hotel uprostřed poloostrova Salento , možnost večeře.
  4. Den: Okruh po POLOOSTROVĚ SALENTO , který na mapě představuje podpatek „italské boty“. Procházka k majáku na OTRANTSKÉM MYSU, nejvýchodnějšímu cípu celé Itálie. Zastávky v SOUTĚSCE CIOLO a na MYSU LEUCA, kde stojí poutní bazilika Panny Marie a mohutný maják. Vyhlídka na rozhraní Jaderského a Jónského moře. Možnost výletu bárkou podél pobřeží a četných jeskyní. Vykoupání v Jónském moři na MALEDIVSKÉ PLÁŽI, která má exotické zbarvení, jak napovídá její jméno. V podvečer zastávka v GALLIPOLI , fakult. nákup a ochutnávka místního olivového oleje.
  5. Den: Basilicata a Kalábrie. Prohlídka starověkého řeckého města METAPONTUM , kde se zčásti dochoval dórský chrám. Místo je spojeno s působením filozofa a matematika Pythagora. Prohlídka typického horského městečka MORANO CALABRO, se spletí středověkých uliček a výhledy na pohoří Monte Pollino. Večer příjezd do oblasti CAPO VATICANO na pobřeží Tyrhénského moře na jihozápadě Kalábrie . Nocleh v hotelu, možnost večeře.
  6. Den: Pobyt u moře, volno v CAPO VATICANO , úchvatné prostředí, okolí vybízí k procházkám k zálivu s písečnými plážemi mezi majestátními útesy. Odpoledne pro zájemce půldenní fakultativní výlet lodí za erupcemi činné sopky na ostrově STROMBOLI , které budeme pozorovat z lodě po setmění (cca 50 Eur).
  7. Den: Pobyt u moře nebo celodenní fakultativní výlet po Kalábrii podél nejjižnějšího pobřeží Apeninského poloostrova: mytická SKYLLA (šestihlavá obluda z Odyssey) s pitoreskním rybářským městečkem a pěknou pláží, MESSINSKÁ UŽINA mezi Kalábrií a Sicílií i Tyrhénským a Jónským mořem, největší kalábrijské město REGGIO DI CALABRIA s nejkrásnější italskou promenádou a muzeem antiky (2500 let staré bronzové sochy válečníků), městečko duchů PENTEDATTILO, pobřeží Jónského města a středověké normanské město na skále GERACE.
  8. Den: Pobyt u moře, individuální volno. Procházka na romantické útesy Capo Vaticano .
  9. Den: Prohlídka malebného městečka TROPEA , které je pro svou jedinečnou polohu na pískovcové skále nad mořem označováno jako „barokní balkón Kalábrie“, ochutnávka místní speciality, feferonkový salám Nduja. Zastávka nad malebným městečkem MARATEA , výjezd ke gigantické soše Krista na vysokém kopci nad mořem. Přejezd na ubytování do Paesta.
  10. Den: Pobyt u moře nebo volno v PAESTU , variantně odjedeme místní dopravou k prohlídce jedinečně zachovalých starověkých řeckých chrámů v Paestu . Odpoledne odjezd z Itálie. Noční přejezd do ČR.
  11. Den: Příjezd do ČR v poledních hodinách.

Ubytovnání

Hotel

Doprava

Autobusem

Strava

Snídaně

Termíny

DatumDélkaCena od
9. 9. - 19. 9.11 dní15 490,- KčVíce o ceně
Dospělí15 490,-
Neváhejte a objednejte ještě dnes! Objednat zájezd

Cena zahrnuje

  • průvodce
  • 8x ubytování v hotelích - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím
  • 8x snídani
  • dopravu lux. klimatizovaným busem

Cena nezahrnuje

  • pobytové taxy na hotelech celkem cca 10 Euro / os.

Fakultativně

  • výlet 7. den (uskuteční se od 20 osob)
  • nebo jen 4x večeře při ubytování v Capo Vaticano
  • 8x večeře po celou dobu zájezdu
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení
  • pojištění léč. výloh a storna

Rychlý kontakt

CK Mayer + Crocus s.r.o.

Email: ckmayer@iol.cz

Tel: 241 432 483

Méně možností

Filtr - vyberte si zájezd dle vašich kritérií

Země Typ zájezdu Měsíc Typ dopravy
Ubytování Strava Pouze LAST MINUTE?