Zájezdy dle kategorie
Zájezd:
Nejžádanější města

O nás

Na našich webových stránkách www.zajezdy-do.cz najdete množství různých zájezdů do různorodých destinací celého světa. Jsou zde zájezdy několika renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří (CK Mayer&Crocus, CK Trumf, CK Amitours, CK KTour a dalších), které pořádají podrobné poznávací zájezdy nejen po Evropě, pobytové zájezdy s výlety, pobytové zájezdy s výlety z termálních lázní, zájezdy s lehkou pěší turistikou a krátkodobé poznávací zájezdy. Mezi těmito zájezdy můžete najít také zájezdy do vzdálených zemí a exotických destinací. Mezi nejoblíbenější patří zájezdy do ChorvatskaFrancie, Itálie, Německa (vč.velmi pohostinné spolkové země Bavorsko), Portugalska (vč. květinového ostrova Madeira), Velké Británie, Turecka, Řecka (vč. bájného ostrova Kréta), Rakouska (vč. císařské Vídně a pěší alpské turistiky), Švýcarska, Spojených států amerických, skandinávských zemí (např.Norska, Finska) a na Island.

Naše zájezdy též můžete zakoupit u řady našich provizních prodejců (např. CA Trend Příbram)

Romantický Spreewald, hrad Oybin, skalní město Jonsdorf, park Muskau i města Lužických Srbů

Horní a Dolní Lužice se slovanským obyvatelstvem patřily kdysi mezi země Koruny české. Časem se oblast sice poněmčila, nicméně národnostní menšina slovanských Lužických Srbů zde stále žije a udržuje své tradice. Program zájezdu je sestaven tak, aby Vám ukázal rozmanitá zajímavá místa tohoto regionu nám blízkého nejen z hlediska vzdálenosti, ale také díky společné historii.

Program

  1. Den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Návštěva ŽITAVSKÝCH HOR, které jsou severním výběžkem Lužických hor a které vytvářejí velmi atraktivní chráněnou oblast s pískovcovými útvary. OYBIN – roztomilé upravené lázeňské městečko, jemuž dominuje mohutná stolová hora se zbytky významného hradu, který patřil českým králům, a kláštera. JONSDORF – klimatické lázně s nádherným okolím. Krátký výstup na skalní útvar Nonnenfelsen se širokým výhledem. Unikátní litinová rozhledna Krále Fridricha Augusta s nádherným kruhovým rozhledem nedaleko LÖBAU. Nocleh v Německu.
  2. Den: BAUTZEN (Budyšín) – metropole historické Horní Lužice s jedinečně dochovaným historickým centrem. Přírodně-stavitelská zajímavost RAKOTZBRÜCKE (Ďáblův most) nedaleko obce Kromlau. BAD MUSKAU – lázeňské městečko vyhlášené zámkem a především parkem knížete Pücklera. Tento park zapsaný do seznamu UNESCO je jedním z nejrozsáhlejších krajinářských parků na světě, zasahuje i do sousedního Polska. GÖRLITZ (Zhořelec) - nejvýchodnější německé město na samých na hranicích s Polskem, rozlehlá památková rezervace pyšnící se hlavně množstvím zachovalých měšťanských domů. Nocleh.
  3. Den: Zastávka v bývalém centru Dolní Lužice v městě COTTBUS (Chotěbuz). Unikátní krajina SPREEWALDU, biosférická rezervace UNESCO, romantická oblast protkaná 500 km říčních kanálů s množstvím zdymadel, můstků, tradičních venkovských domů a čapích hnízd, které se staly symbolem Spreewaldu, možnost projížďky na loďce. Návrat do Prahy ve večerních hodinách.

Ubytovnání

Pension

Doprava

Autobusem

Strava

Snídaně

Termíny

DatumDélkaCena od
18. 6. - 20. 6.3 dní3 890,- KčVíce o ceně
Dospělí3 890,-
Neváhejte a objednejte ještě dnes! Objednat zájezd

Cena zahrnuje

  • 2x ubytování (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 2x snídani
  • průvodce
  • dopravu autobusem

Fakultativně

  • 1/1 pokoj
  • pojištění léčebných výloh a storna

Rychlý kontakt

CK Mayer + Crocus s.r.o.

Email: ckmayer@iol.cz

Tel: 241 432 483

Méně možností

Filtr - vyberte si zájezd dle vašich kritérií

Země Typ zájezdu Měsíc Typ dopravy
Ubytování Strava Pouze LAST MINUTE?